Aya J.D. Dürst Britt
Aya J.D. Dürst Britt (1982) studeerde Arabische taal en cultuur en volgde een onderzoeksmaster Islamic Studies, beiden aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt bij muziek, mystiek, kunst en cultuur in de Arabische- en islamitische wereld. Daarnaast schrijft ze verhalen, poëzie en liedjes.
Aya is redacteur bij het tweetalige online ‘al.arte.magazine’ en initiatiefnemer van het multimediale project ‘De vrijheid van Noor Inayat Khan’. Daarnaast zet ze zich in voor El Hizjra als redacteur/projectcoördinator. Ze ontving in 2010, 2011 en 2012 aanmoedigingsprijzen van de El Hizjra Literatuurprijs voor haar poëzie. In 2015 behaalde ze met haar gedicht een finaleplaats.

 

Carmen Verduyn
Carmen Verduyn (1994) vond al jong haar liefde voor het woord. Vanaf haar zesde levensjaar was ze iedere dag bezig met het schrijven van verhaaltjes. Waar deze verhalen eerst slechts één zin bevatten, staat nu haar hele curriculum online op haar website www.carmenverduyn.com.
Carmen wilde haar liefde voor schrijven graag overbrengen en ging daarom het onderwijs in. Ze heeft eerst in het basisonderwijs gewerkt en zich daarna begeven richting het jongerenwerk. Zij houdt zich ook bezig met het verbeteren van het onderwijs in Nederland en dan vooral met talentgericht en creatiever onderwijs.
Carmen is onder meer actief binnen het schrijversplatform Poetry Circle 040 met spoken word en performance. Daarnaast heeft ze voor meerde organisaties blogs, columns en nieuwsberichten geschreven.

 

Esra Seval Dede
Esra Dede is 25 jaar en een geboren en getogen Amsterdammer. Ze studeert Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is als columnist verbonden aan verschillende websites zoals OneWorld, Vileine, Joop en FrontaalNaakt.

 

Fatima Jamai
Fatima Jamai is 20 jaar oud en studeert Franse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft een halfjaar aan de prestigieuze Sorbonne literatuur gestudeerd. Literatuur is haar grote passie. Een leven zonder boeken is immers onleefbaar zoals de filosoof Erasmus dat mooi heeft verwoord. In 2015 was zij een van de finalisten van de El Hizjra Literatuurprijs. Naast fictie schrijft ze ook columns voor haar blog mijnnederland.wordpress.com. Naast haar studie en het schrijven geeft ze ook nog bijles in verschillende vakken en examentrainingen.

 

Zoë Papaikonomou
Zoë Papaikonomou (1982) is eigenaar van Diversity Media. Zij leert kinderen en jongeren in de Randstad hun eigen verhaal te vertellen in tekst, beeld en geluid. Daarnaast maakt en begeleidt ze mediaproducties waarbinnen diversiteitsthema’s een rol spelen. Na een studie Geschiedenis en Arabisch werkte Zoë als nieuwsverslaggever bij stadszender AT5 met diversiteit als aandachtsgebied. Daarna doceerde ze aan de opleiding Journalistiek van Windesheim. Zoë schrijft voor de website van het NTR programma De Nieuwe Maan over het gebrek aan diversiteit in de media en de Arabische taal. Zoë is als eindredacteur verbonden aan El Hizjra Magazine.