Oproep tot inzending 29e El Hizjra Literatuurprijs

Schrijf jij met hart en ziel en wil je jouw gevoelens en gedachten met een groter publiek delen? Stuur dan jouw verhaal of gedicht deze zomer in! De El Hizjra Literatuurprijs is de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen.

Inzendtermijn en procedure

Tot 30 augustus 2020 kun je jouw verhaal en/of gedicht met ons delen via onderstaand formulier. Daarna buigt de jury onder leiding van Petra Stienen zich over de inzendingen. In oktober zal de longlist bekend worden gemaakt bij de openbare bibliotheek in Amsterdam, de OBA.

  • meedoen kan via onderstaand aanmeldformulier
  • je kunt 1 gedicht en/of 1 kort verhaal inzenden
  • kort verhaal is tussen de 500 en maximaal 2000 woorden
  • gedicht of verhaal is niet eerder gepubliceerd
  • taal: Nederlands
  • de organisatie behoudt het recht om deelnemer te weigeren van deelname

 

El Hizjra Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

Over El Hizjra

El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met een Arabische achtergrond en andere Nederlanders elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan. Concreet biedt El Hizjra jong en kleurrijk literair talent een podium en publiek en faciliteert El Hizjra inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele events. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling die El Hizjra nastreeft: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer vanzelfsprekend is.

Inschrijven

Voornaam

Achternaam

Geslacht

Geboortedatum

Adresgegevens

Adres

Postcode

Plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Je Inzending

Aan welk onderdeel doe je mee

Je inzending uploaden

Onderwerp Toelichting

Toelichting