Finale El Hizjra Literatuurprijs 2021

De finalisten van de El Hizjra Literatuurprijs 2021 zijn bekend. De literaire prijs voor schrijvers en dichters van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen.

 

Finalisten Poëzie

 

Finalisten Proza

Longlist Poëzie

Dina Bousbaa Geen titel
Maxine Palit De Jongh Tjongklak/Congklak
Naome al Saqaff Over Ons lijk
Nikki Verhoeven Ontmoeting met mijn verkrachter
Sabah Hamzah Covid
Soumaya Bazi Het gedicht

Longlist Proza

Khalid Idmalek Dupster Diven in Spanje
Mariem Zian Tanger
Monique Hendriks This side up
Nancy Kirolos Rare Vogels
Terence van Lange Slecht Slechtgezind
Zanyar Aziz Geen titel

 

El Hizjra Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

Over El Hizjra

El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met een Arabische achtergrond en andere Nederlanders elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan. Concreet biedt El Hizjra jong en kleurrijk literair talent een podium en publiek en faciliteert El Hizjra inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele events. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling die El Hizjra nastreeft: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer vanzelfsprekend is.