25e El Hizjra Literatuurprijs

Hou je van schrijven en ambieer je een groter publiek voor jouw werk? Doe dan mee aan de El Hizjra Literatuurprijs, de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen! In 2017 vieren we ons 25-jarig jubileum en kijken we terug op een bevlogen periode. Het thema is dan ook ‘nostalgie’.

Inzendtermijn en procedure

Van 23 juni t/m 10 september 2017 kun je jouw verhaal en/of gedicht insturen via onderstaand formulier. Tussen 10 september en 25 september buigt een leescommissie zich over de inzendingen. Op 20 oktober maken we onze longlist bekend.

Uitreiking El Hizjra Literatuurprijs 2017

De uitreiking van de 25 e El Hizjra Literatuurprijs vindt plaats in Amsterdam op zaterdagavond 18 november 2017. Die avond presenteren we onze shortlist. Spannend! De locatie maken we binnenkort bekend, dus hou onze website of facebookpagina in de gaten. Goed om te weten: je maakt alleen kans op een podiumplaats als je daadwerkelijk aanwezig bent om (een gedeelte van) jouw inzending voor te dragen, dus noteer deze datum in je agenda. De jury wijst de winnaar aan op basis van de podium performance van de finalisten.

Voorproefje?

Vorig jaar won Amal Souiki uit Breda de prijs voor poëzie met haar gedicht ‘Je vertelde me wat ik moest doen’. De Vlaamse Rashif El Kaoui won overtuigend in de categorie proza met zijn verhaal ‘Madame Assorti’. Het leverde hem een aardig portret op in De Correspondent. Een impressie van de El Hizjra Literatuurprijsuitreiking 2016 tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur vind je hieronder.

Aanmelden

Voornaam

Achternaam

Geslacht

Geboortedatum

Adresgegevens

Adres

Postcode

Plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Je Inzending

Aan welk onderdeel doe je mee

Je inzending uploaden

Onderwerp Toelichting

Toelichting