Oproep tot inzending 28e El Hizjra Literatuurprijs

Schrijf jij met hart en ziel en wil je jouw gevoelens en gedachten met een groter publiek delen? Stuur dan jouw verhaal of gedicht deze zomer in! De El Hizjra Literatuurprijs is de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Je maakt niet alleen kans op een finaleplaats, maar ook op een kaartje voor de Nacht van de Arabische Literatuur op zaterdag 2 november in Amsterdam. Ook mogen alle finalisten deelnemen aan masterclasses om hun schrijverschap verder te ontwikkelen.

Inzendtermijn en procedure

Traditiegetrouw opent El Hizjra het wedstrijdseizoen tijdens onze jaarlijkse literaire iftar. Dit jaar vindt de literaire iftar plaats op donderdag 16 mei in Casa Sofia te Amsterdam. Tot 15 september 2019 kun je jouw verhaal en/of gedicht met ons delen via onderstaand formulier. Daarna buigt de jury onder leiding van Petra Stienen zich over de inzendingen. In oktober zal de longlist bekend worden gemaakt bij de openbare bibliotheek in Amsterdam, de OBA.

Uitreiking El Hizjra Literatuurprijs

De uitreiking van de 28e El Hizjra Literatuurprijs vindt plaats in Amsterdam op zaterdag 2 november 2019 tijdens de 4e Nacht van de Arabische Literatuur op locatie van De Nieuwe Liefde. Longlist-kandidaten maken alleen kans op een podiumplaats als ze aanwezig zijn om (een gedeelte van) hun inzending live op het podium voor te dragen, dus noteer 2 november alvast in je agenda. De jury wijst de winnaars namelijk aan op basis van hun podium performance.

El Hizjra Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

Over El Hizjra

El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met een Arabische achtergrond en andere Nederlanders elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan. Concreet biedt El Hizjra jong en kleurrijk literair talent een podium en publiek en faciliteert El Hizjra inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele events. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling die El Hizjra nastreeft: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer vanzelfsprekend is.

Inschrijven

Voornaam

Achternaam

Geslacht

Geboortedatum

Adresgegevens

Adres

Postcode

Plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Je Inzending

Aan welk onderdeel doe je mee

Je inzending uploaden

Onderwerp Toelichting

Toelichting