Murat Isik in 2014. Foto: Arild Vågen

Murak Isik, winnaar El Hizjra Literatuurprijs 2011, bekroond met Gouden Boek

Opnieuw bewijst de El Hizjra Literatuurprijs een springplank te zijn voor beginnende, talentvolle schrijvers. Op 7 juni jl. werd Murat Isik, de winnaar van de El Hizjra literatuurprijs 2011, door de boekenkoepel CPNB bekroond met een Gouden Boek. Deze eer viel hem ten beurt voor zijn roman Wees onzichtbaar. Inmiddels is Isik een gelauwerd romancier. Hem zijn diverse prijzen toegekend en zijn werk is vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

In 2019 schreef hij het Boekenweekgeschenk Mijn moeders strijd. Zijn laatstverschenen roman, In de mist van Golden Gate Park, verscheen afgelopen februari. Deze roman is een voortzetting van het bekroonde Wees onzichtbaar.

You may also like