Oproep tot inzending El Hizjra Literatuurprijs 2024

Schrijf jij met hart en ziel en vind je het tijd om je toverkunst met een groter publiek te delen? Stuur dan jouw verhaal of gedicht deze zomer in! De El Hizjra Literatuurprijs is maar liefst de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Tot 26 augustus 2023 kun je jouw verhaal en/of gedicht naar ons opsturen via het onderstaande formulier. Vervolgens buigt de jury, o.l.v. Petra Stienen zich over de inzendingen. Rond eind september 2024 zal de longlist bekend worden gemaakt en zullen de finalisten samen komen voor een avond vol inspiratie en ongehoorde verhalen. Daar kan jij bij zijn!

Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een bi-culturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel. El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met diverse achtergronden een gezamenlijke belangstelling delen voor literatuur en kunst uit de Arabische regio. Kenmerkend is het oog om de schoonheid hiervan te benadrukken. El Hizjra biedt ook jong en kleurrijk literair talent een podium en faciliteert inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele evenementen. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer dan vanzelfsprekend is. Wij kijken uit naar je inzending! Team El Hizjra.

DOE MEE!

Zend je gedicht of korte verhaal in vóór 30 augustus 2023! Je kunt je werk via de site van El Hizjra indienen. Er zijn twee categorieën: poëzie en proza. Je ingezonden werk is nog niet eerder gepubliceerd. Je bent vrij om te schrijven over een thema naar keuze. Korte verhalen zijn tussen de 600 en 2500 woorden. De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers uit te sluiten.

Inschrijfformulier

  Voornaam

  Achternaam

  Geslacht

  Geboortedatum

  Adresgegevens

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Je Inzending

  Aan welk onderdeel doe je mee

  Je inzending uploaden

  Onderwerp Toelichting

  Toelichting

  You may also like