Benefietavond voor studentenhuis Dar Moustaqbel

Op dinsdag 9 mei jl vond in De Meervaart een benefietavond plaats, georganiseerd door twee Rotery-afdelingen uit Amsterdam. De avond had ten doel geld in te zamelen voor het studentenhuis Dar Moustaqbel (Huis van de Toekomst) in Marrakesh. Het bijzondere aan Dar Moustaqbel is dat het is opgericht om talentvolle meisjes van het platteland van Marokko de kans te bieden een volwaardige opleiding te volgen aan een universiteit of hoge school. Aan El Hizjra de eer om de avond op te luisteren met spoken word en gedichten. Onderstaand geeft Samora de Boer, die namens El Hizjra een voordracht gaf, haar indruk van de avond:

De benefietavond voor stichting Dar Moustaqbel in theater de Meervaart was een bijzondere avond. De zaal was gevuld met mensen die allemaal dezelfde missie hadden: zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit mooie doel, om meer meisjes de kans te kunnen geven te studeren.

De avond werd gevuld met prachtige muziek van het Amsterdams Andalusisch orkest, de muziek bracht iedereen in de juiste stemming. De avond kwam mooi bij elkaar door de presentator Khalid Kasem. Er waren ook inspirerende voordrachten van de spoken word artiesten Smehen Ghannou en Soraya Shawki. Hun woorden raakten vele mensen en zijn ook veel mooie na gesprekken uit ontstaan.

Zelf heb ik ook deel uit mogen maken van deze mooie avond. Ik heb het verhaal van een van de meisjes uit Dar Moustaqbel om mogen zetten tot een storytelling performance onder begeleiding van het orkest, het was een enorme eer.

Tussen het programma door werd er heerlijk eten geserveerd door het mooie initiatief van ‘Samen Sterk Vrouwen West’. Het eten was niet alleen lekker, maar paste ook enorm mooi bij de setting en de missie van de avond.

Aan het einde van de avond werden de donaties bekendgemaakt en ik was ontroerd door het grote bedrag dat was opgehaald. Het was fantastisch om te zien dat mensen zich zo inzetten en samen een verschil kunnen voor de meiden in Dar Moustaqbel.

De benefietavond was een avond om nooit te vergeten. Het was een avond vol muziek, inspirerende woorden en heerlijk eten. Maar het belangrijkste was dat we met elkaar geld inzamelden om een verschil te maken en die missie is geslaagd.

Samora de Boer

You may also like