SOUK 2023 in het Concertgebouw

El Hizjra verzorgt op 9 en 10 juni 2023 een deel van het literaire programma van SOUK 2023 in het Concertgebouw. De totale programmering van deze zesde editie van de “Souk” is niet mis. Zo zal er de Libanese wereldster Nawal El Zoghbi optreden, maar ook het Nederlands Kamerorkest en Het Nationale Ballet.  Het Concertgebouw omschrijft Souk 2023 als een spectaculair festival, waarbij traditionele Arabische muziek, Arab pop, dans, beeld, kunst en poëzie samensmelten. Een wereld vol met oude én nieuwe klanken, smaken, geuren en kleuren in een uitgebreid, avondvullend programma.

Nawal El Zoghbi, bijnaam ‘De Gouden Ster’, geldt momenteel als een van de populairste zangeressen uit de Arabische wereld. Die populariteit dankt zij mede aan haar vermogen om zich als artieste voortdurend te vernieuwen. De afgelopen 25 jaar maakte ze 17 albums waarvan er meer dan 30 miljoen zijn verkocht. Zij is één van de best verkopende Arabische artiesten ooit. Over haar bezoek aan het Concertgebouw Amsterdam zegt ze: “I’m very proud to perform at SOUK, especially to play in Amsterdam and to play with the Netherlands Chamber Orchestra.”

Meer informatie: https://www.concertgebouw.nl/concerten/2637839-souk-met-nawal-el-zoghbi

You may also like