El Hizjra Literatuurprijs uitreiking 2022

Op vrijdag 7 oktober organiseert El Hizjra i.s.m. Muziekgebouw aan ‘t IJ en Catching Cultures Orchestra, de 31e editie van de El Hizjra Literatuurprijs. Aan het woord zijn de finalisten en de talenten van 2022. Bovenal draait het deze avond om jonge schrijvers en aanstormend talent.

Tijdens de uitreiking van El Hizjra Literatuurprijs zullen 3 finalisten uit de categorie poëzie en 3 finalisten uit de categorie proza hun stukken voordragen. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te genieten van de woorden geschreven door deze getalenteerde schrijvers en dichters. Centraal staat de kracht van het woord, de verbinding van culturen, gedeelde waarden en frisse, constructieve perspectieven. Toegang van dit evenement is gratis! Meld je aan via info@elhizjra.nl

Aansluitend zal er een optreden plaatsvinden: “Evolutie van de Arabische Muziek” gespeeld door Alaa Wardi & Catching Cultures Orchestra. De Iraanse zanger Alaa Wardi mixt meerdere zangpartijen van zichzelf tot perfect georkestreerde versies van de meest populaire Arabische liederen. Samen met musici van het Catching Cultures Orchestra en bevriende musici onder leiding van Ruben Drenthe. Tickets hiervoor zijn beschikbaar via Evolutie van de Arabische muziek | Muziekgebouw .

Ben je aanwezig bij de uitreiking van de El Hizjra Literatuurprijs? Dan ontvang je een kortingscode voor dit optreden. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal kortingscodes beschikbaar!

Programma

Kleine zaal: (gratis via el Hizjra)

17:00 – 18:00     | Inloop

18:00 – 18:15     | Muziek door ud van Catching Cultures Orchestra

18:15 – 18:45     | Voordrachten finalisten Proza

18:45 – 19:15     | Voordrachten finalisten Poëzie

19:30 – 19:45     | Bekendmaking winnaar

Grote zaal: (met ticket, korting actiecode vraag t aan el hizjra)

20:15 – 20:30     | Voordrachten van twee winnaars El Hizjra Literatuurprijs

20:30 – 22:00     | Muziekprogramma Alaa Wardi + Catching Cultures orchestra

Toegang is gratis! Aanmelden kan via info@elhizjra.nl


You may also like