Culturele iftar 2022

Met veel plezier nodigen wij je uit voor de culturele iftar van de OBA en El Hizjra op donderdag 7 april. Ook dit jaar presenteren we een iftar, waarbij zowel vastenden als niet-vastenden, moslims en niet-moslims gezamenlijk het vasten verbreken. Het diner, verzorgd door Casa Sofia, culturele ontmoetingsplaats in stadsdeel Nieuw West, wordt geserveerd na zonsondergang. Het wordt voorafgegaan door een gevarieerd programma met spoken word en voordrachten van Soumaya Bazi en Zanyar Aziz en livemuziek van Samira’s Blues.

Samira Dainan (Samira’s Blues) is schrijfster en zangeres. Haar passie voor muziek en poëzie zat haar al jong in het bloed en werd duidelijk toen ze zich tijdens haar Master in Rechtsantropologie specialiseerde in het (orale) recht van de Woestijnnomaden. Ze vertrok daarop langere tijd naar Marokko om haar roots te verkennen. Ze ontwikkelde zich muzikaal in de Jazz, Blues en Noord Afrikaanse muziek. Via culturele uitwisselingen en optredens met muzikanten uit de Noord Afrikaanse scene creëerde ze haar eigen muziek.

Samira componeert nu songs voor haar band Samira’s Blues, in Arabisch, Tamazight en Frans, waarvan de eerste EP succesvol in Paradiso Amsterdam werd gelanceerd. De band toerde door heel Nederland, was support act voor de befaamde Tuareg band Tamikrest en stond op het bekende Taragalte festival in Zuid-Marokko. De arrangementen zijn gemaakt door Bas Gaakeer op gitaar.

Culturele Iftar
7 april 2022

inloop 19:00 programma start 19:30 tot 22:00
OBA punt Casa Sofia
Louwesweg 6 (ingang is bij het kinderdagverblijf op nummer 4)
1066 EC Amsterdam

De culturele iftar is een samenwerking met El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur.Toegang gratis, aanmelden verplicht via info@elhizjra.nl Er is beperkt plek dus meld je snel aan.

You may also like