Finalisten El Hizjra Literatuurprijs 2021 bekend

De finalisten van de El Hizjra Literatuurprijs 2021 zijn bekend. De jury heeft uit de longlist in de categorieën Proza en Poëzie drie kandidaten per categorie gekozen.

De finalisten in de categorie Proza zijn Monique Hendriks, Zanyar Aziz en Terence van Lange. De finalisten in de categorie Poezie zijn Dina Bousbaa, Maxine Palit de Jongh en Nikki Verhoeven. Bekijk hier alle genomineerde kandidaten.

Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met diverse achtergronden een gezamenlijke belangstelling delen voor literatuur en kunst uit de Arabische regio. Kenmerkend is het oog om de schoonheid hiervan te benadrukken. El Hizjra biedt tevens jong en kleurrijk literair talent een podium en faciliteert inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele evenementen. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer dan vanzelfsprekend is.

You may also like