Inzending El Hizjra Literatuurprijs 2021

Schrijf jij met hart en ziel en vind je het tijd om je toverkunst met een groter publiek te delen? Stuur dan jouw verhaal of gedicht deze zomer in! De El Hizjra Literatuurprijs is maar liefst de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen.

Tot 1 oktober 2021 kun je jouw verhaal en/of gedicht naar ons opsturen via het onderstaande formulier. Vervolgens buigt de jury, o.l.v. Petra Stienen zich over de inzendingen. Half oktober zal de longlist bekend worden gemaakt en zullen de finalisten samen komen voor een avond vol inspiratie en ongehoorde verhalen. Daar kan jij bij zijn!

Literatuurprijs

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders met diverse achtergronden een gezamenlijke belangstelling delen voor literatuur en kunst uit de Arabische regio. Kenmerkend is het oog om de schoonheid hiervan te benadrukken. El Hizjra biedt tevens jong en kleurrijk literair talent een podium en faciliteert inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele evenementen. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer dan vanzelfsprekend is.

Wij kijken uit naar je inzending.

Team El Hizjra

Inschrijfformulier

    Voornaam

    Achternaam

    Geslacht

    Geboortedatum

    Adresgegevens

    Adres

    Postcode

    Plaats

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Je Inzending

    Aan welk onderdeel doe je mee

    Je inzending uploaden

    Onderwerp Toelichting

    Toelichting

    You may also like