El Hizjra op de Teens Academy

In juni 2021 verzorgde El Hizjra een aantal gastlessen op de Teens Academy in Amsterdam Nieuw-West, een initiatief van Stichting Paspoort naar je Toekomstdroom. In schrijfworkshops worden de kinderen getraind in hun talent voor taal.

Stichting Paspoort heeft als doel kinderen te laten ontdekken wat hun talenten zijn en dat ze met hun eigen unieke talenten succesvol kunnen worden; je hoeft immers niet naar de universiteit om succesvol te zijn.

De Teens Academy is de feestelijke afsluiting van Project Paspoort, een project van de stichting waarbij kinderen uit groep 8 lessen krijgen van acteur Mohamed Chaara en gestimuleerd worden in zichzelf en hun talenten te geloven. Op de Teens Academy worden allerlei workshops gegeven voor de kinderen binnen hun talenten. Zo konden de kinderen met taaltalent deze maand o.a. workshops volgen van El Hizjra.

Bij El Hizjra leerden de kinderen story bords maken voor hun eigen verhalen, en droegen hun verhalen aan elkaar voor. Naast het schrijven van teksten werden ze ook gestimuleerd tekeningen te maken bij hun teksten om hun fantasie nog meer te prikkelen. Zo worden de kinderen klaar gestoomd voor het leven als schrijver en voor het op papier kunnen en durven zetten van hun eigen ideeën.

De kinderen hebben kunnen werken aan hun talent, de docenten hebben mooie verhalen mogen aanhoren van de kinderen en wij hopen de kinderen over een paar jaar terug te zien bij onze El Hizjra Literatuurprijs, of misschien in de lokale boekhandel, wie weet?

You may also like