Literataire Iftar 2021

Op donderdag 6 mei organiseert El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en literatuur, vanaf 20:00 de jaarlijkse Literaire iftar.

In verband met de covid-19 maatregelen zal deze editie online, onder andere via deze website, te volgen zijn. het thema dit jaar is vrijheid. Omdat Bevrijdingsdag 2021 dit jaar tijdens de ramadan valt zullen de jonge debutanten binnen spoken word, theter en poëzie die deelnemen aan deze Literaire iftar o.l.v. moderator Revka met elkaar in gesprek gaan. Wat betekent vrijheid voor hen persoonlijk?

 

Line up

Yasmina Ahamiane

 

Yasmina Ahamiane is schrijver van spoken word en theaterstukken. Yasmina is oud finalist van de El Hizjra Literatuurprijs. Momenteel doet zijn mee aan #Nieuwe Stukken voor nieuwe scenario schrijvers, daarin wordt zij begeleid door onder andere Abdelkader Benali.
Katrín Gudmundsson Katrín Gudmundsson zet graag mensen in hun kracht door naar hun verhalen te luisteren, want; als we elkaars verhalen kennen ontstaat er begrip en compassie voor elkaar. Dat is haar motivatie als zowel schrijver als pedagoog.
Faisal el Hassan

 

Faisal el Hassan oud finalist El Hizjra Literatuurprijs  categorie proza. Faisal is vooral bekend om zijn vele illustraties. 
De vlammende eend Tina Krikke en Alev Kutluer spelen met hun theatercollectief De Vlammende eend Een botsing met het verleden, gebaseerd op het boek  De man die geen hekel had aan joden van Chaja Polak. Ze speelden de voorstelling op Theater na de Dam en vanavond spelen ze een deel van het stuk.

You may also like