EL HIZJRA LITERAIRE IFTAR 2019

Literaire Iftar 2019 – donderdag 16 mei (UITVERKOCHT)

Literaire Iftar
16 mei 20:00 uur
Café CASA SOFIA, Ottho Helderingstraat 3 Amsterdam

RSVP (verplicht!) info@elhizjra.nl (UITVERKOCHT)

Wij beloven u, voordrachten van jonge dichterseen goed gesprek en lekkere hapjes. Wij gaan vrolijk verder waar we vorige jaar, na een inspirerende lezing van Fouad Laroui, gebleven waren. Op 16 mei organiseert El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en literatuur, een veelzijdige Literaire Iftar deze vindt plaats in het boeken café CASA SOFIA. De avond zal geleidt worden door de journaliste Naeeda Aurangzeb, presentator van het radio 1 programma Nieuws & Co. Vervolgens neemt Naeeda ons mee op reis naar de top 3 gedichten aller tijden. Waar zal dat ons brengen….

Poëzie, goed gesprek en eten

Naast de voordrachten van de debutanten en een optreden van columniste Yasmina Aboutaleb (columniste Parool), L-Deep, Soumaya Bazi en Elijah Alvares winnaar poëzie El Hizjra Literatuurprijs), is er livemuziek van Hassan Benhammou op de eeuwenoude ud. De avond wordt afgesloten met een Iftar-diner verzorgd door verschillende koks. Kortom, een literaire en culinaire avond om niet snel te vergeten!

Over El Hizjra

El Hizjra werd 1987 opgericht met als doel een artistieke brug te slaan tussen de westerse en oosterse wereld. Hiermee is het een van de eerste multiculturele organisaties die zich inzet voor het culturele erfgoed van migranten. Sinds 1992 wordt jaarlijks de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt.

Over L-Deep

Over Yasmina Aboutaleb

Yasmina Aboutaleb is freelance journalist en columnist. Haar columns over Amsterdam verschijnen elke vrijdag in Het Parool. Verder schrijft ze o.a. voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld. Haar onlangs verschenen columnbundel ‘Dit maak je nooit meer mee’ ligt nu in de boekhandel.  

EL HIZJRA LITERAIRE IFTAR 2019

You may also like