El Hizjra bij Suikerfeest Festival van Orientalis in Nijmegen

El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, is zaterdag 16 en zondag 17 juni aanwezig op het Suikerfeest Festival in museumpark Orientalis te Nijmegen. Oud-winnaars van de jaarlijkse El Hizjra
Literatuurprijs verzorgen beide dagen voordrachten om 14:00 en 15:00 ‘s middags. Ook zijn er publicaties van El Hizjra verkrijgbaar.

Tijdens het festival kan jong en oud genieten van traditionele gerechten, allerhande kraampjes en diverse activiteiten die de hele dag doorgaan. Zo zijn er kookworkshops, kan men leren kalligraferen in Arabische stijl, zich onderdompelen in poëzie en literatuur en zich laten informeren over de aard en context van het Suikerfeest. Orientalis werkt tijdens het festival nauw samen met museumparkrestaurant Le Souk D’Orient. In Le Souk D’Orient werken 15 enthousiaste koks uit o.a. Syrië, Somalië en Eritrea: een prachtig initiatief om statushouders met een grote passie voor koken een kansrijke toekomst te bieden.

Randprogrammering
Diverse oud-winnaars en finalisten van de El Hizjra Literatuurprijs verzorgen literaire voordrachten. Daarnaast zijn er muzikale optredens onder leiding van Masoud Rahea van Meron en Semere uit Eritrea, pianist Mohammed Reza uit Iran en van rapper Danial. Mohadin Molly brengt Syrische muziek met flamenco invloeden op saz, fluit en gitaar ten gehore. Bezoekers van het festival kunnen behalve het museumpark op zich ook de fototentoonstelling Portrets of Power bezichtigen en kennismaken met de huidige thematentoonstelling Proeven van het Midden-Oosten.

Openingstijden, tickets & Vaderdagactie
De openingstijden van museumpark Orientalis zijn zaterdag 16 en zondag 17 juni: 11:00 – 17:00. Kinderen t/m 3 jaar, museumkaarthouders, rolstoelbegeleiders en vrienden van het museum hebben gratis toegang tot het park. Kaartjes voor kinderen van 4 t/m 15 jaar bedragen € 6,- en voor volwassenen € 10,-. Bij groepen vanaf 20 personen betalen volwassen € 8,50 p.p. en kinderen van 4 t/m 15 jaar € 5,-. Omdat het zondag 17 juni Vaderdag is mogen alle vaders zondag gratis het park bezoeken!

El Hizjra’s aanwezigheid op het Suikerfeest Festival bij Orientalis markeert ook de kick-off van de inzendtermijn voor de 26 e El Hizjra Literatuurprijs, die in december 2018 in Amsterdam zal worden uitgereikt.

You may also like