Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

Op 28 oktober moet jij in het Rijksmuseum zijn! Waarom? Dit jaar is het thema van de nacht van de Geschiedenis; geluk!

Al eeuwen zijn wij mensen op zoek naar wat geluk nu precies is, door de jaren heen is het concept meerdere malen veranderd, wat maakt de mens nu echt gelukkig? En waarin is dit verbonden met kunst en cultuur door de eeuwen heen?

Reni Eddo-Lodge en Anousha Nuzme

Je wordt door onder andere Reni Eddo-Lodge en Anousha Nuzme meegenomen in de vraag, hoe mensen van kleur hun geluk vinden in een witte wereld. Omdat de nacht van de Geschiedenis niets zou zijn zonder geschiedenis, nemen zijn zo wel het verleden als heden met je onder de loep.

Dat is nog lang niet alles… Aan connectie zoeken tussen kunst, cultuur en geluk schaadt het niet. Met een divers programma komt ook Auke Kok aan het woord die de verhouding tussen voetbal en geluk belicht. En niemand minder dan Willemijn van Dijk laat ons zien hoe juist nu, oude wijsheden over geluk belangrijker dan ooit zijn!

Voortreffelijke afsluiting

Als klapper op de vuurpijl is de nacht van de Geschiedenis dan ook dé afsluiter van de maand van de geschiedenis… Wat deze nacht tot voortreffelijke afsluiting maakt van Nederlands grootste historische evenement.

Niet niks he?!

Meer info

Op zoek naar het volledige programma? Meer info of gewoon maar direct die tickets bestellen? Die vind je hier: https://www.rijksmuseum.nl/nl/nacht-van-de-geschiedenis/info-en-tickets

You may also like