Literaire Iftar 2017 (UITVERKOCHT)- zaterdag 24 juni

Literaire Iftar (UITVERKOCHT)
24 juni 20:00 uur
Cafe CASA SOFIA, Ottho Helderingstraat 3 Amsterdam
RSVP (verplicht!) info@elhizjra.nl

Wij beloven u, voordrachten van jonge dichterslive muziek en lekkere hapjes. Wij gaan vrolijk verder waar we vorige jaar, toen nog in het nieuwe pand van Boekhandel Scheltema, gebleven waren. Op 24 juni organiseert El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en literatuur, een veelzijdige Literaire Iftar deze vindt plaats in Amsterdam Slotervaart. De avond zal geleidt worden door de journaliste Naeeda Aurangzeb, presentator van het radio 1 programma Bureau Buitenland. Vervolgens neemt Naeeda ons mee op reis naar de top 3 gedichten aller tijden. Waar zal dat ons brengen….

Poëzie, muziek en eten

Naast de voordrachten van de debutanten en een optreden van columniste Yasmina Aboutaleb (columniste Parool), L-DeepGokhan Aksoy enLamia Makkadem (winnaar poëzie El Hizjra Literatuurprijs), is er livemuziek van Hassan Benhammou op de eeuwenoude ud. De avond wordt afgesloten met een Iftar-diner verzorgd door verschillende koks. Kortom, een literaire en culinaire avond om niet snel te vergeten!

Over El Hizjra

El Hizjra werd 1987 opgericht met als doel een artistieke brug te slaan tussen de westerse en oosterse wereld. Hiermee is het een van de eerste multiculturele organisaties die zich inzet voor het culturele erfgoed van migranten. Sinds 1992 wordt jaarlijks de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt.

Over Lamia Makaddem

Lamia Makaddam studeerde Arabische taal- en letterkunde in Tunesië. Ze woont sinds 1998 in Nederland en werkte als journalist bij de afdeling Arabisch van de Wereldomroep. In 2001 won ze de El Hizjra Literatuurprijs. Ze debuteerde met de bundel Ta’m al- fâkiha al-shatawiyya (De smaak van winterappel, 2007). In 2015 verscheen haar tweed boek: einde gedicht bij Dar Afaq, Cairo.

Over Yasmina Aboutaleb

Yasmina Aboutaleb is freelance journalist en columnist. Haar columns over Amsterdam verschijnen elke vrijdag in Het Parool. Verder schrijft ze o.a. voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld. Haar onlangs verschenen columnbundel ‘Dit maak je nooit meer mee’ ligt nu in de boekhandel.

 

You may also like