Radicaal Schrijven – donderdag 13 april

Donderdag 13 april

OH3 | El Hizjra
Otto Heldringstraat 3
Amsterdam

13:00 Inloop | Foto expositie ‘The Other Side’
14:00 Start slotdebat Radicaal Schrijven – Keynote speaker
14:15 Debat met panelleden & Voordrachten finalisten schrijfwedstrijd – Juryberaad o.l.v. Abdelkader Benali
16:00 Prijsuitreiking schrijfwedstrijd
16:15 Netwerkborrel

Aanmelden: info@elhizjra.nl

Radicalisme en Poëzie

El Hizjra daagt jongeren uit tot radicalisme.
Literatuur is een vrijplaats voor radicale gedachten, gevoelens en inzichten. Het vrije woord wordt echter weinig benut binnen het maatschappelijk debat. El Hizjra benut deze ruimte en geeft jongeren publiekelijk een stem.

Op donderdagmiddag 13 april 2017 vindt in Amsterdam op locatie van OH3 de slotbijeenkomst plaats van het project ‘Radicaal Schrijven’, dat El Hizjra realiseerde i.s.m. het Etty Hillesum Lyceum te Deventer, het Comenius Lyceum te Amsterdam en het Avicenna College te Rotterdam. De middag staat in het teken van jeugdig radicalisme en idealen. Wat vinden jongeren zélf radicaal en hoe ver willen zij gaan voor hun idealen? strookt dat met het overwegend negatieve beeld dat de media schetst van jeugdig radicalisme? Welke rol kan literatuur hierin spelen?

Tijdens het project ‘Radicaal Schrijven' volgden de deelnemende leerlingen een op het onderwerp afgestemde schrijfworkshop van Abdelkader Benali of Meltem Halaceli.

Deelname aan de schrijfwedstrijd en het debat op 13 april biedt jongeren letterlijk een podium om hun uiteenlopende visies en idealen te delen en een plek te geven.

Voor aanvang van de slotbijeenkomst kunt u de foto expositie ‘The Other Side’ van Dalal El Ouariachi bekijken. Tijdens het debat gaat een aantal jongeren van de genoemde scholen met elkaar én interessante panelleden in debat. Vervolgens kunt u genieten van voordrachten van de finalisten van de ‘Radicaal Schrijven’ schrijfwedstrijd en een spoken word optreden van Siham Amgar, winnares van de El Hizjra Literatuurprijswinnares 2014. Juryvoorzitter Abdelkader Benali maakt hierna de winnaars van de schrijfwedstrijd bekend. De bijeenkomst eindigt met een netwerkborrel.

Tot dan!

You may also like