2 juli: literaire iftar (uitverkocht)

Op 2 juli organiseert El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en literatuur, een veelzijdige Literaire Iftar, die zal plaatsvinden tussen de boeken van boekhandel Scheltema op het Rokin in Amsterdam. We beginnen deze avond met verschillende voordrachten van debutanten wiens werk deze zomer gepubliceerd gaat worden in de bundel De kleur geel.

 

Tevens vindt er de officiële kick-off van de El Hizjra Literatuurwedstrijd 2016 plaats. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het inzenden van een kort verhaal of gedicht wordt in september de workshop ‘Vind je verhaal’ gegeven door niemand minder dan Mounir Samuel! Naast de voordrachten van de debutanten en een optreden van Lamia Makkadem is er livemuziek van Çiğdem Okyucu en sluiten we de avond af met een gezamenlijke iftar. TV-koks Nadia Zerouali & Merijn Tol verzorgen een heerlijk toetje. Kortom, een literaire en culinaire avond om niet snel te vergeten!

 

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan door onderstaand formulier in te vullen.

 

PROGRAMMA
Wanneer: zaterdag 2 juli 2016
Waar: boekhandel Scheltema, Rokin 9 in Amsterdam
Inloop: 19:30 uur, programma start 20:00
Bijdrage: €5,-

 

OVER EL HIZJRA
El Hizjra werd 1987 opgericht met als doel een artistieke brug te slaan tussen de westerse en oosterse wereld. Hiermee is het een van de eerste multiculturele organisaties die zich inzet voor het culturele erfgoed van migranten. Sinds 1992 wordt jaarlijks de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt.

 

OVER MOUNIR SAMUEL
Met het verhaal ‘Afscheid zonde einde’ won politicoloog en voormalig Midden-Oostencorrespondent Mounir Samuel in 2007 de El Hizjra Literatuurprijs. Inmiddels heeft hij acht boeken op zijn naam staan, waaronder het in 2015 verschenen Dansen tussen golven traangas.

 

OVER LAMIA MAKADDAM
Lamia Makaddam studeerde Arabische taal- en letterkunde in Tunesië. Ze woont sinds 1998 in Nederland en werkte als journalist bij de afdeling Arabisch van de Wereldomroep. In 2001 won ze de El Hizjra Literatuurprijs. In 2007 debuteerde ze met de bundel Ta’m al- fâkiha al-shatawiyya (De smaak van winterappel). Haar tweede boek Einde gedicht verscheen vorig jaar bij Dar Afaq, Cairo.

 

OVER NADIA ZEROUALI & MERIJN TOL
Al 10 jaar schrijven Nadia Zerouali en Merijn Tol kookboeken over de Arabische keuken, van Marokko tot Libanon. De dames zijn o.a. bekend van 24Kitchen en magazines als Foodies en delicious. En natuurlijk hun eigen productlijn: Nadia & Merijn’s SOUQ. Surf voor meer informatie naar nadiaenmerijn.nl.

 

Dit evenement is ook aangekondigd via Facebook.

 

  Sign Up here!

  First Name

  Last Name

  E-mailadress

  Sex

  Date of Birth

  Adress

  Postal code

  Place

  Your email (compulsory field)

  Your phonenumber

  Confirm your attendance
  Yes, I attend and pay a fee of €5,-

  Remarks

  Subject

  Your Message

  I am sending a..

  Poem / short story

  upload

  Subject

  Elaboration

  You may also like