El Hizjra geeft poëzie les aan groep 8 leerlingen

Op woensdag 1 april 2015 vond in de Meervaart te Amsterdam de tweede editie van Tweens Talent plaats. Honderden leerlingen van groep acht van basisscholen uit Amsterdam West en Nieuw West kregen de mogelijkheid kennis te maken met verschillende beroepen. Oud deelnemers en finalisten van de El Hizjra literatuurprijs hebben de leerlingen begeleid met het schrijven van een gedicht of verhaal. Ongeacht wat je wilt worden, taal is altijd belangrijk. Zo klonk het motto van deze dag. Zij boden aan 65 leerlingen een workshop aan. Nou en of er talent is, het resultaat was verbluffend.

Aan de hand van categorieën kozen de leerlingen hun talent en vervolgens namen de leerlingen in rondes deel aan de workshops. El Hizjra was een van de deelnemende organisaties in de categorie ‘Taaltalent’. Dit leverden vele ontroerende, spannende en mooie werken op van onze jonge schrijvers! Uit de vele bijzondere verhalen en gedichten werden uiteindelijk twee winnaars gekozen die een leuke prijs ontvingen. Alles zes finalisten zullen worden uitgenodigd voor een extra schrijfworkshop.

Lees ook: Dichtbij.nl

You may also like