El Hizjra partner van SOUK

Na de succesvolle samenwerking in 2012, is El Hizjra opnieuw verheugd met de samenwerking met SOUK 2014. De rijke historie van Arabische kunst en cultuur wordt door El Hizjra en SOUK nieuw leven ingeblazen. El Hizjra is er daarom ook trots op, dat de finalisten van de El Hizjra Literatuurwedstijd mogen zorgen voor een literaire aanvulling tijdnes SOUK op 1 en 2 mei in het concertgebouw.

De dichters die in de finale stonden van de El Hizjra Literatuurwedstrijd 2013 dragen hun werk voor tijdens het voorprogramma van SOUK. Programmamaakster Naeeda Aurangzeb en de Nederlands-Marokkaanse kunstenares Gadies Bentayeb lieten zich inspireren door het dichtwerk en tonen een unieke serie beelden bij iedere voordracht. De dichters die meedoen zijn:

  • Mounia Aznou, winnares Poëzie 2013
  • Joost Vormeer, winnaar Proza 2013
  • Fleur Hagi
  • Abdollah Hasb
  • Said El Aater
  • Helena Hoogenkamp

SOUK is een spectaculair concert en dansfeest op 1 en 2 mei 2014, waarbij grote sterren uit de Arabische wereld het podium delen met symfonieorkest Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en andere Nederlandse artiesten.

Kaarten voor SOUK koop je hier.

[button link=”http://www.souk.nl/Over-Souk” target=”_blank”]Meer over SOUK[/button]

You may also like