El Hizjra Prijsuitreiking 2013

Voor de 21ste keer wordt de (vernieuwde) El Hizjra literatuurprijs uitgereikt aan twee jonge veelbelovende schrijftalenten. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond met literatuur, theater en muziek. Jij kan hierbij aanwezig zijn.

Kleurrijke jonge schrijvers konden tot begin november hun korte verhaal of proza indienen bij El Hizjra. De komende tijd buigt een vier koppige jury zich over de zware taak uit de vele inzendingen de finalisten te nomineren. In de jury nemen dit jaar zitting: Nebahat Albayrak (juryvoorzitter), Sadik Harchaoui, Petra Stienen en Asis Aynan.

Op 29 november worden de finalisten en na een spannende finale ronde de winnaars bekendgemaakt. De finalisten mogen tijdens deze feestelijke een deel van hun inzending voordragen. De jury trekt zich daarna terug en maakt om 21:25 uur de twee winnaars bekend. In het verleden hebben onder meer Monique Samuel, Abdelkader Benali, Murat Isik de El Hizjra literatuurprijs in ontvangst mogen nemen.

De presentatie is dit jaar in handen van Naeeda Aurangzeb, presentator van De Halve Maan. De Amsterdamse jazz-zangeres Samira Dainan brengt samen met Jan Wouter Oostenrijk het ritme van Noord Afrika en de melodieën uit de Oriënt ten gehore. Khadija Massaoudi geeft een korte voorstelling waarin ze de aanwezigen meeneemt naar het theater van ‘t woord. Zangeres Karima el Fillali brengt met haar prachtige stem een Ode aan Oum Kalthoum.

Aanmelden via info@elhizjra.nl of het contactformulier. Een kaartje kost € 10,- (inclusief een welkomstdrankje).

Datum
29 november 2013 – 19:30 uur

Locatie
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

[route]   

Programma El Hizjra prijsuitreiking 2013
19:30 – Inloop
20:00 – Opening, Naeeda Aurangzeb, Moderator
20:05 – Gastheer spreekt, Hans van Velzen, directeur OBA
20:10 – Welkomswoord voorzitter El Hizjra
20:20 – Voordracht finalisten literatuur
20:45 – Optreden Samira Dainan en Jan Wouter Oostenrijk
20:55 – Voordracht finalisten proza
21:05 – Optredens van Khadija Massaoudi & Karima El Fillali
21:25 – Juryvoorzitter, Nebahat Albayrak, maakt Winnaars 2013 bekend
21:30 – C U in 2014

El Hizjra Prijsuitreiking 2013

You may also like