Literair Evenement: Hongerjaren

Op vrijdag 15 november vindt in de kelder van de Amsterdamse Posthoornkerk de literaire-avond en 90′s party HONGERJAREN plaats. De eerste tien online verkochte kaarten ontvangen de roman ‘Hongerjaren’ cadeau.

Met: Karin Amatmoekrim (romancier), Mustapha Aarab (journalist) en Mathijs Deen (non-fictieschrijver).

Presentatie: Asis Aynan en Said el Haji.

Muziek: DJ Bagdadi.
Op vrijdag 15 november is het exact tien jaar geleden dat de beroemde schrijver Mohamed Choukri (1935-2003) overleed. Daarom organiseren SLAA, Aknarij en de Berberbibliotheek in de Posthoornkerk een literaire-avond vernoemd naar Choukri’s bekendste boek Hongerjaren.

Hongerjaren, het autobiografische debuut van Choukri uit 1973, werd vrijwel direct na publicatie verboden in Marokko, maar werd clandestien veel gelezen. Choukri was een van de eerste moderne schrijvers in Noord-Afrika en het Midden-Oosten die via de literatuur de straat een stem gaven. In Choukri’s debuut lezen en leven we het Marokko van de tweede helft van de vorige eeuw. Het leven is er hard, liefdeloos en overal is geweld, net als in Hongerjaren. De roman groeide ook buiten Marokko uit tot een klassieker. In Nederland verscheen de roman in 1983 en dit jaar verschijnt de zevende druk bij uitgeverij Van Gennep.
In een duopresentatie zullen Asis Aynan en Said El Haji deze avond in gesprek gaan met de schrijvers Karin Amatmoekrim, Mustapha Aarab en Mathijs Deen over de roman Hongerjaren en de persoon Mohamed Choukri. Na het gesprek gaat de avond over in een 90′s (Rif) Party. DJ Bagdadi zal rai, pop en heel veel 90′s rifhits uit de boxen van de Posthoornkerk laten schallen.

Karin Amatmoekrim publiceerde onlangs haar vijfde roman, De man van veel. Amatmoekrim werd geboren in Suriname en groeide op in IJmuiden. Mustapha Aarab is eindredacteur bij de Moslim Omroep. Vorige maand verscheen zijn debuutroman Zoeliga. Aarab heeft Mohamed Choukri persoonlijk gekend. Van Mathijs Deen verscheen in oktober het veel geprezen De Wadden, waarin hij schrijft over een woest en veranderlijk kustgebied. Hij werkt voor het radioprogramma OVT waar hij onder meer de radiodocumentaire Wij zijn van hier over Berbercultuur in Nederland maakte.

We zijn te gast in de de Posthoornkerk, een prachtige kerk in de mooie en gezellige Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het is de eerste kerk in Amsterdam van architect P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum ontwierp. Het HONGERJAEN-feest vindt in de karakteristieke gewelfde kerkkelder plaats. De Posthoornkerk is vijf minuten van Amsterdam CS lopen. Onderaan dit bericht een uitvoerige routebeschrijving.

De eerste tien personen die online een kaartje kopen, krijgen gratis en voor niets de roman Hongerjaren cadeau!
Een kaartje is tien euro. En met korting 7,50. Klik op de volgende link om kaarten te kopen: https://dashboard.ticketscript.com/channel/web2/get-dates/rid/WLTAUBZJ/eid/185740/language/nl/format/html

Posthoornkerk
Haarlemmerstraat 124-126 in Amsterdam

Prijs: 10 euro/korting:7,50
Aanvang: 20:00 uur
Sluit: 02:00 uur

Met steun van SMN en UITGEVERIJ RAINBOW POCKETS
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN LIKEN: https://www.facebook.com/pages/Berberbibliotheek/186514441429556?ref=hl

You may also like