De finalisten – Rashid Novaire

Het is koud en het regent, de NS zorgt voor twee uur vertraging maar uiteindelijk zit Rashid Novaire (spreek uit: noovajre) klaar om geïnterviewd te worden. Ongemerkt kwam hij binnen, zijn opvallende gebleekte rasta’s zijn weg, een simpele korte haardracht is ervoor in de plaats gekomen. ‘Ik ga naar China.’ verklaart Novaire, ‘het is beter zo.’

Rashid Novaire (1979) is geboren in Amsterdam. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Op veertienjarige leeftijd won hij de categorieën Taal en Dans van de Kunstbende; op zijn zeventiende volgde de El Hizjra Literatuurprijs voor proza en poëzie. In 1999 debuteerde hij bij uitgeverij De Geus met de verhalenbundel Reigers in Caïro en haalde daarmee de finale van de NPS Cultuurprijs. Zijn tweede boek Maïsroest (2003) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2004. Hij is nu fulltime schrijver…

[button link=”http://www.dbnl.org/tekst/_pas002200401_01/_pas002200401_01_0085.php” window=”yes”]lees meer hier[/button]

 

You may also like