Radicalisme en Poëzie
El Hizjra daagt jongeren uit tot radicalisme.

Want juist literatuur is de vrijplaats voor radicale gedachten, gevoelens en inzichten. Deze arena wordt nog te weinig benut voor het maatschappelijk debat. Wij pakken deze ruimte en geven de jongeren het woord!

Het slotdebat van het project radicaal schrijven, waarin jongeren hun gedachten over dit thema hebben opgeschreven in de vorm van een kort verhaal of gedicht. Deze middag staat in het teken van jeugdig radicalisme en persoonlijke idealen. Wat vinden jongeren zelf eigenlijk radicaal en hoe ver willen zij gaan voor hun idealen? Lijkt dat ideaal op het negatieve beeld dat de algemene media schetst? ‘Radicaal Schrijven’ biedt jongeren een podium om via een schrijfwedstrijd en gesprek uiteenlopende visies een plek te geven.

De slotbijeenkomst begint met een foto expositie van Dalal El Ouariachi – ‘The Other Side’. Gedurende het programma kunt u genieten van diverse literaire voordrachten van de finalisten en een spoken word optreden van voormalige El Hizjra literatuurprijswinnares Siham Amghar.

Tijdens het debat gaan jongeren met elkaar én relevante panelleden in debat over het onderwerp. De jury o.l.v. Abdelkader Benali zal de winnaars van de schrijfwedstrijd bekend te maken. De bijeenkomst eindigt met een netwerkborrel onder het genot van zoets en een drankje.