Word onderdeel van de eerste ‘Nacht van de Arabische Literatuur’ in Amsterdam: een cultuurfestival vol beats, bites en jonge schrijvers. 

Qua omlijsting waant de bezoeker zich op het bekende Djemaa el Fna (het centrale marktplein in Marrakech) met kraampjes voor henna tattoos, kalligrafie, sieraden, verhalenvertellers, boeken, muziek, Marokkaanse thee en heerlijk eten.
Stand Arabische Souk
Wij bieden u een marktkraam van 1m50 bij 90cm. Deze stand is onderdeel van een Arabisch aangeklede Souk, verdeeld over drie verdiepingen van het pand van de Nieuwe Liefde.  Meer informatie over deze faciliteit treft u hier: lokatieboek.
Bent u geïnteresseerd, stuurt u dan een email naar mij met in het onderwerp “marktkraam”
Kosten
Aan het gebruik van de stand zijn geen kosten verbonden. Wij vragen u als tegenprestatie wel een bepaald aantal (in overleg) toegangskaarten te verkopen binnen uw netwerk als tegemoetkoming in de promotie/kaartverkoop van dit unieke evenement.

Programma: Jonge schrijvers, denkers, columnisten, journalisten, opiniemakers, uitgevers en kunst- en cultuurliefhebbers uit Nederland en correspondenten uit de Arabische wereld kunnen elkaar deze avond ontmoeten en inspireren in debat en aan de bar. U kunt o.a. luisteren naar poëzie voordrachten, spoken word en verhalenvertellers, snuffelen in de Souk, genieten van allerhande finger food en u laten meevoeren op de klanken van de luit. Een relevante (literaire) grootheid uit de Arabische wereld opent de avond met een lezing. 
De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Bekende succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir (Monique) Samuel.
Meer informatie: